Eikö itseoppinut kelpaa?

Alla annoin omat positiiviset mielipiteeni valearkkitehti ja rokkari Lauri Ylösestä, jonka intohimona on talot. Törmäsin projektissani jälleen kysymykseen alalla koulutuksella vai itseoppineena?
Työn alla on museoviraston huolimattomasti suojelema kohde.

Toimitilasta tehdään asunto. Suunniteltiin remontoitavaan asuntoon keittiö ja kylpyhuoneet, mutta rakennusluvan saamisen ehtona oli että arkkitehdin on tämän suunnitelman tehtävä, kukaan muu ei kelpaa, ei esim. rakennusinsinööri. Arkkitehti palkattiin sitten piirtämään suunnitelmamme. Onneksi löytyi sellainen arkkitehti joka suostui piirtämään amatöörin tekemän suunnitelman.

Luvan saamisen ehtona oli myös KVV-työnjohtaja, IV-työnjohtaja ja Vastaava Mestari.
Allekirjoittanut, joka on projektivastaava ei kelvannut sellaiseksi, sillä vaadittu koulutus puuttuu. 10 v. kokemus ja -referenssit eivät kiinnostaneet, ainoastaan se oikea koulutus.
KVV-työnjohtajaksi ei myöskään kelvannut tuttu ja kokenut LVI-urakoitsijamme, sillä hänen referenssit loppuvat Espooseen. Hän on toki tehnyt Helsingissä kohteita, mutta ei museoviraston suojelemia kohteita.

Luvat on saatu, projekti käynnissä, ja arvatkaas kuka edelleen johtaa koko projektia? Pitää vaan muistaa kutsua nuo koulutetut aina välillä paikalle katsomaan missä mennään. Ja arvatkaapas vielä onko museovirasto kertaakaan käynyt kohteessa? Luvan saaminen kesti 4 kk.

PS. Nykyään on allekirjoittaneella Teknisen Isännöitsijän koulutus ja olisin kelvannut vähintään valvojaksi.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s