Eikö itseoppinut kelpaa?

Alla annoin omat positiiviset mielipiteeni valearkkitehti ja rokkari Lauri Ylösestä, jonka intohimona on talot. Törmäsin projektissani jälleen kysymykseen alalla koulutuksella vai itseoppineena?
Työn alla oli museoviraston huolimattomasti suojelema kohde.

Toimitilasta tehtiin asunto. Suunniteltiin remontoitavaan asuntoon keittiö ja kylpyhuoneet, mutta rakennusluvan saamisen ehtona oli että arkkitehdin on tämän suunnitelman tehtävä. Arkkitehti palkattiin sitten piirtämään suunnitelmamme puhtaaksi. Onneksi löytyi sellainen arkkitehti joka suostui piirtämään amatöörin tekemän suunnitelman.

Luvan saamisen ehtona oli myös KVV-työnjohtaja, IV-työnjohtaja ja Vastaava Mestari.
Allekirjoittanut, joka oli projektivastaava ei kelvannut sellaiseksi, sillä vaadittu koulutus puuttui. Yli 10 v. kokemus ja -referenssit eivät kiinnostaneet, ainoastaan se oikea koulutus… Mutta mielenkiintoista oli, että KVV-työnjohtajaksi ei myöskään kelvannut tuttu, kokenut ja koulutettu Länsi-Uudeltamaalta kotoisin oleva LVI-urakoitsijamme, sillä hänen referenssinsä loppuivat Espooseen. Hän oli toki tehnyt Helsingissä kohteita (mm. edellisen kohteeni v. 1930 kerrostalossa), mutta ei museoviraston suojelemia kohteita.

Luvat saatiin, projekti käynnistettiin, ja arvatkaas kuka kuitenkin johti koko projektia? Piti vaan muistaa kutsua nuo koulutetut aina välillä paikalle katsomaan missä mennään. Ja arvatkaapas vielä kävikö museovirasto kertaakaan kohteessa? Ei kiinnostanut!
Lupien saaminen kesti 4 kk.

PS. Nykyään on allekirjoittaneella Teknisen Isännöitsijän koulutus ja olisin kelvannut … johonkin hommaan.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s