Eikö itseoppinut kelpaa?

Alla annoin omat positiiviset mielipiteeni valearkkitehti ja rokkari Lauri Ylösestä, jonka intohimona on talot. Törmäsin projektissani jälleen kysymykseen alalla koulutuksella vai itseoppineena?
Työn alla oli museoviraston huolimattomasti suojelema kohde.

Toimitilasta tehtiin asunto. Suunniteltiin remontoitavaan asuntoon keittiö ja kylpyhuoneet, mutta rakennusluvan saamisen ehtona oli että arkkitehdin on tämän suunnitelman tehtävä. Arkkitehti palkattiin sitten piirtämään suunnitelmamme puhtaaksi. Onneksi löytyi sellainen arkkitehti joka suostui piirtämään amatöörin tekemän suunnitelman.

Luvan saamisen ehtona oli myös KVV-työnjohtaja, IV-työnjohtaja ja Vastaava Mestari.
Allekirjoittanut, joka oli projektivastaava ei kelvannut sellaiseksi, sillä vaadittu koulutus puuttui. Yli 10 v. kokemus ja -referenssit eivät kiinnostaneet, ainoastaan se oikea koulutus… Mutta mielenkiintoista oli, että KVV-työnjohtajaksi ei myöskään kelvannut tuttu, kokenut ja koulutettu Länsi-Uudeltamaalta kotoisin oleva LVI-urakoitsijamme, sillä hänen referenssinsä loppuivat Espooseen. Hän oli toki tehnyt Helsingissä kohteita (mm. edellisen kohteeni v. 1930 kerrostalossa), mutta ei museoviraston suojelemia kohteita.

Luvat saatiin, projekti käynnistettiin, ja arvatkaas kuka kuitenkin johti koko projektia? Piti vaan muistaa kutsua nuo koulutetut aina välillä paikalle katsomaan missä mennään. Ja arvatkaapas vielä kävikö museovirasto kertaakaan kohteessa? Ei kiinnostanut!
Lupien saaminen kesti 4 kk.

PS. Nykyään on allekirjoittaneella Teknisen Isännöitsijän koulutus ja olisin kelvannut … johonkin hommaan.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s