Alvar Aalto…

…hän oli nero, joka otti jo silloin suunnittelussa huomioon yhteisöllisyyden, mutta käytti pehmeitä ja kauniita materiaaleja kuten puuta. Aallon kodin ilmapiiri on lämmin.

Kun suunnittelijat ja arkkitehdit saavat tehtäväkseen ideoida malleja moderneille kodeille, on tuloksena usein paljon lasipintoja ja metallia – kylmää ja maskuliinista. Ne näyttävät usein tulevaisuuden kauhukuvilta, joista luonnonmukaiset materiaalit puuttuvat.

Todellakin minusta tuntuu, että suunnittelemme paljon rumia asioita. Asioita ei suunnitella järkevästi, päätökset tehdään liian nopeasti ja arkkitehtuuria luodaan siltä pohjalta, että ratkaisut olisivat mahdollisimman halpoja sen sijaan että ne olisivat kestäviä. Kun toimitaan näin, alkavat rakennukset näyttää rumalta melko nopeasti, 10-15 vuodessa.
Tanskalaisen Space10 – Future Living Lab’in johtaja Carla Camilla Hjort 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s