ENNEN | JÄLKEEN

Huvilaprojekti: Tässä kohteessa huoneet pysyivät ennallaan, sillä huoneiden seinät ovat hirttä, mutta huoneiden funktiota osin muutettiin. Ruokasali oli talon isoimmassa huoneessa. Nykykäytössään tämä huone olisi ollut useimmiten tyhjillään kun ruokailu isolla porukalla on harvinaisempaa. Olohuone ja ruokasali vaihtoivat siis paikkaa. Pintoja ja sävyjä muuteltiin ja makuuhuoneiden ovet vekslattiin aukeamaan toiseen suuntaan.

Ruokasali on nyt ”pienempi”, ja myös lähempänä keittiötä! Väliovet poistettiin ja valkoista kattolinjaa madallettiin… pienillä säädöillä taas isot vaikutukset.

Uusi keittiö sai mm. saarekkeen, ikkunapenkin, syvempiä tasoja, avohyllyjä ja myös tummempia sävyjä, kuten koko talossa. Käytännöllisyys keittiönsuunnittelussa (360° sääntö) myös tärkeä esim. kokkaaminen tai apk tyhjentäminen.

Uusilla materiaaleilla yläkerran käytävään ja saunaosastoon enemmän logiikkaa ja ennen kaikkea tunnelmaa.. tila on nyt tyylikäs saunan eteinen, eikä läpikulkutila ylimääräisille tavaroille/huonekaluille jotka ei sovi muualle.

Kevyt toimiston sisustus projekti: Asiakas halusi toimistoonsa viihtyisyyttä, väriä, lämpöä, huonekaiun pois, toimivuutta, ja korkean neuvottelupöydän.
Huone sai kokolattiamaton. Seiniin käytettiin harmaata joka taittuu ruskeaan. Ikkunaseinä sai pellavaverhot. Loisteputkivalaistus vaihdettiin epäsuoraan valaistukseen. Kalusteet teetettiin mittatyönä, ja tuulimylly tapetti tuo väriä, ja kertoo toimiston isännän kotimaasta.

Taloremppa Toscanassa.

Muita kohteita…