ENNEN | JÄLKEEN

Tässä kohteessa huoneet pysyivät ennallaan. Kyseessä vanha talo jossa väliseinät paksua hirttä. Huoneiden funktiota muutettiin. Ruokasali oli isoimmassa huoneessa. Uudessa käytössä tämä huone olisi ollut useimmiten tyhjillään kun ruokailu isolla porukalla on harvinaisempaa. Olohuone ja ruokasali vaihtoivat siis paikkaa. Pintoja ja sävyjä muuteltiin ja mh ovet vekslattiin aukeamaan toiseen suuntaan.

Ruokasali on nyt “pienempi” ja lähempänä keittiötä. Väliovet poistettiin ja kattolinjaa madallettiin… pienillä säädöillä taas isot vaikutukset.

Uusi keittiö sai myös uusia ajatuksia, mm. saarekkeen, ikkunapenkin, syvempiä tasoja, avohyllyjä ja myös tummempia sävyjä, kuten koko talossa. Käytännöllisyys myös tärkeä esim. kokkaaminen tai apk tyhjentäminen.

Uusilla materiaaleilla yläkerran käytävään ja saunaosastoon enemmän logiikkaa ja ennen kaikkea tunnelmaa.

Ska%CC%88rmavbild+2018-05-07+kl.+22.55.56.png
Makuuhuone muutettiin olohuoneeksi poistamalla seinä. Huomioi vanhaan tyyliin sopiva sähkönsiirto yläpalkissa.


Kylpyhuone sai uutta ilmettä ja tunnelmaa. Pieni suihkukaappi sai tehdä tilaa isommalleen. WC jouduttiin siirtämään alta pois. Se onnistui siten, että lattiaosuus suihkun ja wc’n kohdalla korotettiin. WC siirtyi bidén tilalle ja wc’n 100 mm viemäriputki kulkee korotuksen alla.


Pientä säätöä! Vanhasta portista tehtiin ovi yksinkertaisesti maalaamalla teräskehikko ja asentamalla siihen lasi ja puukehys.


Ruokasali sai baarin kylkeensä. Keittiön ja ruokasalin välissä oli kodinhoitohuone, joka sai uuden “funktion”. Baarista on tarjoiluluukku keittiöön.
Tässä kohteessa suunnittelusparrailu oli parhaimmillaan, kun talon isännällä hyvät visiot.


Vanhassa huvilassa kaikki pinnat, ikkunat ja eristykset uusittiin. Tilaan suunniteltiin myös epäsuora valo joka korostaa arkkitehtuuria ja luo tunnelmaa.


Kylpyamme sai lähteä saunan suihkutilasta ja suihkut siirrettiin kulmiin, ja suihkun kattoa korotettiin, taas pientä oleellista säätöä!


Höyrykaappi ei ehkä sovi tähän tilaan, mutta se oli hankittu ennen viimeistä suunnitelmaa ja se haluttiin pitää. Virallinen sade suihku löytyy seinäsyvennyksestä.


Vanhasta takkahuoneesta tuli Spa lounge kylpyammeella. Tekniikkahuoneen ovesta tehtiin piilo-ovi.


Tuulikaappi poistettiin, uusi eristetty ulko-ovi suunniteltiin vanhan oven pohjalta.


Kodinhoitohuone muuttui baariksi. Vasemmalla (seinän takana) keittiö ja oikealla (baaritiskin takana) ruokasali.


Kellarin ns. mancave sai teollisen ilmeen yksinkertaisesti poistamalla turhat pinnat ja pintaosuuksia (rappausta).

Ska%CC%88rmavbild+2018-03-04+kl.+20.04.55.png
Keittiö vanhassa huvilassa sai uuden ilmeen.


Olen ison laadukkaan ja yksinkertaisen tyylikkään suihkukaapin fani. Se pitää veden kaapissa, ts. minimoi vesivahingot ja mahdollistaa muutakin seiniin kuin laatan.

Ska%CC%88rmavbild+2018-03-04+kl.+20.05.40.png
Vaatesäilytys siirrettiin alakerran varastohuoneeseen, jonne käynti uusia kierreportaita pitkin.


Vanha keittiö “karkasi” ruokasalista. Uusi suunnitelma jakaa keittiön ja kylpyhuoneen…


…keittiön seinän takana nyt KPH/Sauna osasto.


KPH’n perällä uusittu wc.


Huvilassa 2 isoa makuuhuonetta muutettiin Sviiteiksi!


Saman huvilan päämakuuhuone sai myös uuden ilmeen uusien pintojen myötä. KPH ovi näkyy kuvan kulmassa. Kyseinen ovi aukesi ennen olohuoneeseen (viereinen huone).


Huvilan toinen MH suite.


Käyttämätön sivuvintti eristettiin lämpimäksi. Lattia madallettiin seisomakorkeuden aikaansaamiseksi.


Vanha KPH oli aika retro. Uudessä KPH’ssa on paneeliseinät ja mikrosementtia lattiassa. KPH on huvilan toisessa kerroksessa joten ei haluttu provosoida tiloja painavilla laatoilla.


Päämakuuhuoneen ensuite seuraa samaa tyyliä, tässä tilassa myös sauna. Suihkukaappi on ehdoton jos haluaa pelata varman päälle veden kanssa.


Keittiöön käynti ennen ja nyt.


Huvilan eteinen. Ovia mm. vekslattiin aukeamaan huoneisiin eikä enää käytävälle + paljon muuta esim. sähkön ryhmäkeskus sai uuden paikan aivan muualta. Eteisen wc (alla) laajeni käytävän suuntaan.


Huvilan vieras WC, jota laajennettiin ja vasen tiiliseinä otettiin esille. Huomioi oikean kokoinen allas.


Rintamamiestalo pihoineen Hangossa sai uuden elämän, mm. KPH’n yläkertaan (kattolyhty).


Vanha- ja uusi (ohjelmoitava KNX systeemi) ryhmäkeskus.


Uusi ilme sisäpihalla, mm. terassi ja lasitettu istuintila.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s